Met het toesturen van een handleiding zodat je misschien zelf je apparaat kan repareren; dit is gratis
Of je laat ons beoordelen of iets gemaakt kan worden en zo ja, wanneer je met de kosten daarvan akkoord bent, dan regelen we dat voor jou bij een ervaren reparateur. Maar let wel, we geven geen garantie dat jouw product altijd gerepareerd kan worden!!! Kosten voor advies en transport zijn €60,-
Wanneer jouw apparaat niet meer te repareren is of je vindt reparatie toch te duur dan krijg je van MaakNet een advies voor de aankoop van een ‘tweede kans’ product. Kosten voor advies en transport zijn €60,-
Of wanneer reparatie niet meer mogelijk is en je wil geen ‘tweede kans’ product dan geeft MaakNet je advies voor de aankoop van een product dat later bij een defect wel te repareren is.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de ontwikkelingen.
Van de Correspondent
Onze relatie met onze bezittingen draait steeds meer om gemak. Is iets kapot, dan wordt het gelijk vervangen. Dat helpt niet om onze omgang met producten te verduurzamen. Bij Bike Kitchen, een doe-het-zelfwerkplaats voor fietsen, leerde ik: door zelf je spullen te repareren, ga je meer van ze houden.
SIRE campagne in september 2019: WAARDEER HET. REPAREER HET
We gooien in Nederland veel waardevolle spullen weg. Wekelijks wordt alleen al bijna 10,9 miljoen kilo elektrische apparaten en textiel afgedankt. Spullen die na een kleine reparatie vaak nog prima mee kunnen. Met de campagne ‘Waardeer het. Repareer het’ wil SIRE zoveel mogelijk Nederlanders bewegen hun kapotte spullen te repareren. Of het nu gaat om een lekkend koffiezetapparaat, een kapotte koffer of een spijkerbroek met een gat.
Hoe maak je duurzamere keuzes op het gebied van wonen, spullen, reizen en eten? Hier vind je praktische tips, hulp en informatie over wat het oplevert. Voor jou én het klimaat. Zo ontdek je waar jij het verschil kan maken.
Consumenten moeten het recht krijgen een wasmachine of ander kapot of versleten product te laten repareren, stelt de Europese Commissie voor. Nu hebben ze vaak geen andere keuze dan een nieuwe te kopen, en dat is slecht voor de planeet en voor hun portemonnee. Klanten zouden ieder jaar 12 miljard euro kunnen besparen door hun oude spullen te behoeden voor de schroothoop.